Ny design på Växjö universitets webb

Från och med eftermiddagen på onsdag den 26 november får vxu.se ett nytt utseende. Förändringarna innebär i stora drag att sidan breddas och får ett sidhuvud som följer med på alla undersidor.

Direkt efter förändringen kan universitetsbibliotekets webbplats se lite märklig ut.

2008 års Augustpristagare

Pristagarnas böcker finns att se vid Café Astrakan (biblioteket plan 1).

Årets svenska barn- och ungdomsbok: Legenden om Sally Jones av Jakob Wegelius
Årets svenska fackbok: Regi Bergman av Paul Duncan & Bengt Wanselius
Årets svenska skönlitterära bok: Ett annat liv av Per Olov Enquist

2008 års Augustpris










International Handbook of Educational Policy

Handbok från Springer förlag som främst riktar sig till forskare och studerande på avancerad nivå med intresse för policy, reformer och politisk styrning på utbildningsområdet. Här finns även artiklar om lärarkvalitet, läs- och skrivkunnighet och arbetsplatslärande.


Verket innehåller drygt 50 artiklar skrivna av ledande forskare från olika länder som presenterar ämnesområdets aktuella forskning. Sökfunktion för fulltexten finns. Handboken är tillgänglig via inlogging och kan läsas online eller laddas ner till egen dator.

International Handbook of Educational Policy


International Handbook of Educational Policy

Harvard Business Review

Utgivaren har begränsat universitetets användning av Harvard Business Review. Tidskriften finns fortfarande tillgänglig i databasen Business Source Premier, men kan för tillfället inte sökas via ELIN eller Google Scholar. Förlaget vill stoppa användningen i kurssammanhang och har plockat bort de fasta länkarna till artiklarna. Diskussioner pågår och vi hoppas på en snabb lösning. Tills vidare hänvisar vi dock till sökning direkt i Business Source Premier. Tidkriften finns också i tryckt form på biblioteket.

Harvard Business Review

Publiceringsstöd för forskare

I forskningspropositionen från oktober 2008 föreslår regeringen att tilldelningen av forskningsmedel framöver delvis skall baseras på publiceringar/citeringar i Web of Science. Nu kan du genom enkla verktyg på UB:s webbplats se hur publiceringen ser ut för ditt ämne. Via Web of Science kan  du också ta reda på var du kan publicera dina forskningsresultat för att få största möjliga genomslag.


Test av Credo Reference

Fram till den 5/12 har biblioteket en testprenumeration på Credo Reference, en samlingstjänst med några hundra referenstitlar. Testa tjänsten på Credo Reference.

Samtliga titlar som kan nås via tjänsten går att finna på http://corp.credoreference.com/titles.


Credo Reference

Norstedts ord på webben

Norstedts svensk-engelska/engelsk-svenska lexikon finns nu fritt tillgängligt på webben. Norstedts ord på webben har samma innehåll som det tryckta lexikonet, men uppdateras kontinuerligt. Testa Norstedts ord

Fler tips för dig som vill översätta mellan svenska och engelska: NE.se, Tyda.se och Lexin.


RSS 2.0